Zbiorniki roztapiania czekolady


TS50

TS120 / TS250 / TS300


 


Podgrzewana rura transportowa
umożliwia transport czekolady do temperówki

Czujnik poziomu czekolady
montowany w temperówce czekolady
– umożliwia automatyczne utrzymanie poziomu czekolady

 

Cechy wyróżniające:

- pojemności zbiorników rozpuszczania czekolady – TS50=50kg, TS120=150kg, TS250=250kg, TS300=300kg
- zbiorniki przeznaczone są do topienia i utrzymania w stanie płynnym dużych ilości czekolady, która później posłuży do zasilania temperówek czekolady lub oblewarek;
- system mieszadeł pracujących wewnątrz zbiornika utrzymuje jednorodność czekolady;
- aby zachować właściwości organoleptyczne czekolady w postaci niezmienionej, ogrzewanie zbiornika odbywa się poprzez płaszcz wodny, którego temperatura jest sterowana termoregulatorem;
- zbiorniki mogą być wyposażone w system przekazywania czekolady do maszyn za pomocą pompy śrubowej i podgrzewanych płaszczem wodnym rur transportowych.

 

 

 Dane techniczne:



Galeria zdjęć:

 


Zapytaj o zbiorniki rozpuszczania czekolady
Pola wymagane *

kruchych, biszkoptowo-tłuszczowych, bezowych, z bakaliami, z orzechami, z migdałami, rolad biszkoptowych, mufinek,

dodatkowa głowica dokorująca i nadziewająca, nadzienia owocowe i kremy na gorąco

maszyny do obróbki czekolady,

przeznaczone do pracy w trybie ciągłym,

pełna kontrola roztapiania i temperowania czekolady


 

maszyny cukiernicze i urządzenia piekarnicze,

oferujemy między innymi piece obrotowe i piece cukiernicze,

pojedyncze urządzenia i całe linie technologiczne

nasze maszyny cukiernicze uruchamiane są wyłącznie przez technologa cukiernictwa,
konstruujemy również maszyny specjalnie dla konkretnych potrzeb cukierni,
służymy naszym klientom pomocą serwisową

Zamknij x
W ramach naszej strony stosujemy pliki cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, dzięki czemu dostosowuje się ona do Państwa indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce cookies.