TK 80-100-120 ubijaczka cukiernicza



 

 

 

 

 

 

 

 

 

      

TEKNO 80-100-120

Uniwersalność, wszechstronność, różnorodność zastosowań ubijaczek serii TK pozwala
na zastosowanie ich zarówno w przemyśle piekarniczym, cukierniczym jak i ciastkarskim gdzie wymagana jest elastyczność i trwałość.
Ubijaczki serii TK pozwalają na optymalne dopasowanie procesów wyrabiania ciasta poczynając od twardych i gęstych ciast cukierniczych i piekarniczych, aż po lekkie jak bita śmietana czy kremy.
Zróżnicowane elementy napędu wewnętrznego zostały zaprojektowane i skonstruowane
z wyjątkowo twardych i unikatowych stopów stali nierdzewnej, a ponadto napędzające
przekładnie zębate zostały wykonane ze stopów stali nierdzewnej, chromu i molibdenu i pracują zanurzone w oczyszczonym oleju aby zapewnić i wzmocnić obciążające i długotrwałe cykle pracy ciągłej.
Dzięki szczególnemu naciskowi projektantów i konstruktorów na „hart ducha”, ubijaczki serii HD charakteryzują się wyjątkową solidnością i cichą pracą.



Kocioł z dnem w kształcie misy wykonany jest
z wysokiej jakości stali nierdzewnej

Cechy wyróżniające:
Napęd: Potężna żeliwna skrzynia przekładniowa z zębatkami na stałe zanurzonymi w kąpieli olejowej.
Silniki o dużej mocy:
5,5 kw do TK80
7,5 kW do TK100
7,5 kW do TK120
Rama: konstrukcja odporna na skręcanie = 5 mm grubości.
Nóżki podłogowe – regulowana wysokość, wykonane ze stali nierdzewnej.
Narzędzia – wykonane ze stali nierdzewnej.
Elektryczne opuszczanie kotła na podłogę – standard.
Wyjezdny kocioł bez konieczności demontażu narzędzia – standard.
Szybka i łatwa zmiana prędkości pracy mieszadła w trakcie pracy maszyny.
Zmiana prędkości odbywa się z poziomu panelu sterowania.
Komponenty elektryczne zasilania i sterowania firm TELEMECANIQUE i OMRON. Większość stosowanych składników elektryki i elektroniki jest ogólnodostępne i można je nabyć w każdej części świata od lokalnych dostawców.
Należy zwrócić uwagę, że wszystkie modele HD zostały zaprojektowane do bezawaryjnej pracy w  ciężkich warunkach pracy ciągłej.
Ubijaczki planetarne serii TK w trakcie eksploatacji praktycznie nie wymagają zabiegów konserwatorskich i serwisowych.

 Panel sterowania:

           

 

 Opcje:
Użycie wielu różnorodnych przyrządów miksujących,
które są bardzo łatwo demontowalne i wymienialne,
gwarantuje stopniowe, łagodne i jednorodne mieszanie
w zależności od pożądanych właściwości ciast,
śmietany, kremów o zróżnicowanych konsystencjach.

 

 Dane techniczne:

 

 

 

kruchych, biszkoptowo-tłuszczowych, bezowych, z bakaliami, z orzechami, z migdałami, rolad biszkoptowych, mufinek,

dodatkowa głowica dokorująca i nadziewająca, nadzienia owocowe i kremy na gorąco

maszyny do obróbki czekolady,

przeznaczone do pracy w trybie ciągłym,

pełna kontrola roztapiania i temperowania czekolady


 

maszyny cukiernicze i urządzenia piekarnicze,

oferujemy między innymi piece obrotowe i piece cukiernicze,

pojedyncze urządzenia i całe linie technologiczne

nasze maszyny cukiernicze uruchamiane są wyłącznie przez technologa cukiernictwa,
konstruujemy również maszyny specjalnie dla konkretnych potrzeb cukierni,
służymy naszym klientom pomocą serwisową

Zamknij x
W ramach naszej strony stosujemy pliki cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, dzięki czemu dostosowuje się ona do Państwa indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce cookies.