TK 40-60 ubijaczka cukiernicza


 

 

 

 

 

 

                        

TEKNO 40-60

Uniwersalność, wszechstronność, różnorodność zastosowań ubijaczek serii HD
pozwala na zastosowanie ich zarówno w przemyśle piekarniczym,
cukierniczym jak i ciastkarskim gdzie wymagana jest elastyczność i trwałość.
Ubijaczki serii HD pozwalają na optymalne dopasowanie procesów
wyrabiania ciasta poczynając od twardych-gęstych ciast cukierniczych
i piekarniczych, aż po lekkie jak bita śmietana czy kremy.

Zróżnicowane elementy napędu wewnętrznego zostały
zaprojektowane i skonstruowane z wyjątkowo twardych
i unikatowych stopów stali nierdzewnej, a ponadto napędzające
przekładnie zębate zostały wykonane ze stopów stali nierdzewnej,
chromu i molibdenu i pracują zanurzone w oczyszczonym oleju
aby zapewnić i wzmocnić obciążające i długotrwałe cykle pracy ciągłej.
Dzięki szczególnemu naciskowi projektantów i konstruktorów na „hart ducha”
ubijaczki serii HD charakteryzują się wyjątkową solidnością i cichą pracą.


 



 

Cechy wyróżniające:
Kocioł: z dnem w kształcie owalnej misy wykonanany jest z wysokiej jakości stali nierdzewnej.
Napęd: Potężna żeliwna skrzynia przekładniowa z zębatkami na stałe zanurzonymi w kąpieli olejowej.

Silniki o dużej mocy:
2,2 kW do HD40
3,0 kW dla HD60
Rama: konstrukcja odporna na skręcanie = 5 mm grubości.
Nóżki podłogowe wykonane ze stali nierdzewnej.
Kocioł: z dnem w kształcie owalnej misy wykonanany jest z wysokiej jakości stali nierdzewnej.
Szybka i łatwa zmiana prędkości pracy mieszadła w trakcie pracy maszyny. Zmiana prędkości odbywa się z poziomu cyfrowego panelu sterowania.

Należy zwrócić uwagę, że wszystkie modele HD zostały zaprojektowane do bezawaryjnej pracy w  ciężkich warunkach.
Ubijaczki planetarne serii HD w trakcie eksploatacji praktycznie nie wymagają zabiegów konserwatorskich i serwisowych.

 

 Panel sterowania:

                               

Dostępne panele sterowania

 

 Opcje:


Użycie wielu różnorodnych przyrządów miksujących,
które są bardzo łatwo demontowalne i wymienialne,
gwarantuje stopniowe, łagodne i jednorodne mieszanie
w zależności od pożądanych właściwości ciast,
śmietany, kremów o zróżnicowanych konsystencjach.

 

 Przekładnia planetarna:

                               

  

 Dane techniczne:

 

 

 

 

kruchych, biszkoptowo-tłuszczowych, bezowych, z bakaliami, z orzechami, z migdałami, rolad biszkoptowych, mufinek,

dodatkowa głowica dokorująca i nadziewająca, nadzienia owocowe i kremy na gorąco

maszyny do obróbki czekolady,

przeznaczone do pracy w trybie ciągłym,

pełna kontrola roztapiania i temperowania czekolady


 

maszyny cukiernicze i urządzenia piekarnicze,

oferujemy między innymi piece obrotowe i piece cukiernicze,

pojedyncze urządzenia i całe linie technologiczne

nasze maszyny cukiernicze uruchamiane są wyłącznie przez technologa cukiernictwa,
konstruujemy również maszyny specjalnie dla konkretnych potrzeb cukierni,
służymy naszym klientom pomocą serwisową

Zamknij x
W ramach naszej strony stosujemy pliki cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, dzięki czemu dostosowuje się ona do Państwa indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce cookies.