wyjmowana śruba pompy
wzmocniona pompa
|
|
DIVA25-2i = 25kg
DIVA25-2i Temperówka czekolady pracujaca w trybie ciągłym
- stabilizacja procesu temperowania trwa około 15 minut
Cechy wyróżniające:
DIVA25-2i wyjmowana śruba pompy, wzmocniona pompa
– pomaga oczyścić maszynę w trakcie zmiany gatunku czekolady
1. elektronicznie sterowany proces topienia i temperowania czekolady w trybie ciągłym
2. stół wibracyjny - w zestawie
3. stabilizacja procesu temperowania czekolady = około 15 minut
4. pompa czekolady wyposażona jest w płynną regulację prędkości wypływu czekolady
5. pedał sterowania dozowaniem czekolady – wyposażony w system zabezpieczający przed przypadkowym zastygnięciem czekolady w pompie. Wyłącznik czasowy uruchamia pompę pomimo uruchomionego pedału zatrzymującego pompę.
6. system zapobiegający pozostawaniu czekolady w pompie - po wyłączeniu zasilania pompy załączany jest zwrotny ruch pompy wymuszający powrót czekolady do zbiornika
7. dozowanie programowane - do 9 razy z regulacją czasową co 0,1 sekundy
- w połączeniu z płynną regulacją prędkości pracy pompy śrubowej dozowanie jest dokładne i powtarzalne
8. system zapobiegający nieuprawnionemu włączeniu lub wyłączeniu pompy czekolady
- po włączeniu zasilania pompy automatycznie zatrzymywany jest proces przepływu czekolady - do czasu, gdy temperatura w pompie nie osiągnie bezpiecznej temperatury 42°C
- po wyłączeniu zasilania pompy automatycznie podtrzymywany jest proces przepływu czekolady - do czasu wyłączenia procesu temperowania oraz gdy temperatura w pompie nie osiągnie bezpiecznej
temperatury 42°C
9. system zapobiegający uszkodzeniu mieszadła
- po włączeniu zasilania mieszadła automatycznie zatrzymywany jest proces pracy mieszadła - do czasu, gdy temperatura kąpieli wodnej nie osiągnie bezpiecznej temperatury 42°C
10. elektroniczne zabezpieczenie blokujące pracę mieszadła – stół wibracyjny jednocześnie zabezpiecza przed włożeniem rąk do zbiornika, w którym pracuje mieszadło
|