DIVA12 = 12kg

wyjmowana śruba pompy

                               

 

 DIVA12 = 12kg

 DIVA12  Temperówka czekolady pracujaca w trybie ciągłym
 - stabilizacja procesu temperowania trwa około 15 minut

Cechy wyróżniające:

 DIVA12  wyjmowana śruba pompy
 – pomaga oczyścić maszynę w trakcie zmiany gatunku czekolady

 1. elektronicznie sterowany proces topienia i temperowania czekolady w trybie ciągłym
 2. stół wibracyjny - w zestawie
 3. stabilizacja procesu temperowania czekolady = około 12 minut
 4. pompa czekolady wyposażona jest w płynną regulację prędkości wypływu czekolady
 5. pedał sterowania dozowaniem czekolady – wyposażony w system zabezpieczający przed przypadkowym zastygnięciem czekolady w pompie; wyłącznik czasowy uruchamia pompę pomimo uruchomionego pedału zatrzymującego pompę
 6. system zapobiegający pozostawaniu czekolady w pompie - po wyłączeniu zasilania pompy załączany jest zwrotny ruch pompy wymuszający powrót czekolady do zbiornika
 7. dozowanie programowane - do 9 razy z regulacją czasową co 0,1 sekundy
 - w połączeniu z płynną regulacją prędkości pracy pompy śrubowej dozowanie jest dokładne i powtarzalne
8. system zapobiegający nieuprawnionemu włączeniu lub wyłączeniu pompy czekolady
- po włączeniu zasilania pompy automatycznie zatrzymywany jest proces przepływu czekolady - do czasu, gdy temperatura w pompie nie osiągnie bezpiecznej temperatury 42°C
- po wyłączeniu zasilania pompy automatycznie podtrzymywany jest proces przepływu czekolady - do czasu wyłączenia procesu temperowania oraz gdy temperatura w pompie nie osiągnie bezpiecznej temperatury 42°C
9. system zapobiegający uszkodzeniu mieszadła
- po włączeniu zasilania mieszadła automatycznie zatrzymywany jest proces pracy mieszadła - do czasu, gdy temperatura kąpieli wodnej nie osiągnie bezpiecznej temperatury 42°C
10. elektroniczne zabezpieczenie blokujące pracę mieszadła – stół wibracyjny jednocześnie zabezpiecza przed włożeniem rąk do zbiornika, w którym pracuje mieszadło

 

panel sterowania

w zestawie podgrzewany stół roboczy,
dwie prędkości wibrowania

 

 Dane techniczne:

 

 OPCJE:  systemy dozowania czekolady bezpośrednio w gniazda form

 

 DIVA12 - przystosowana do współpracy z systemami dekorowania


stół roboczy dekorowania, z odbiorem na papier woskowany



 




pełne oblanie czekoladą



dekorowanie spodów - 200mm

dekorowanie spodów - 200mm


Galeria zdjęć:


 

kruchych, biszkoptowo-tłuszczowych, bezowych, z bakaliami, z orzechami, z migdałami, rolad biszkoptowych, mufinek,

dodatkowa głowica dokorująca i nadziewająca, nadzienia owocowe i kremy na gorąco

maszyny do obróbki czekolady,

przeznaczone do pracy w trybie ciągłym,

pełna kontrola roztapiania i temperowania czekolady


 

maszyny cukiernicze i urządzenia piekarnicze,

oferujemy między innymi piece obrotowe i piece cukiernicze,

pojedyncze urządzenia i całe linie technologiczne

nasze maszyny cukiernicze uruchamiane są wyłącznie przez technologa cukiernictwa,
konstruujemy również maszyny specjalnie dla konkretnych potrzeb cukierni,
służymy naszym klientom pomocą serwisową

Zamknij x
W ramach naszej strony stosujemy pliki cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, dzięki czemu dostosowuje się ona do Państwa indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce cookies.