T550 = 55kg

 

wyjmowana śruba pompy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

      

T550 = 55kg

T550  Temperówka czekolady pracujaca w trybie ciągłym
- przystosowana do współpracy z tunelem chłodniczym TR400 = 400mm

Cechy wyróżniające:

T550  wyjmowana śruba pompy
pomaga oczyścić maszynę w trakcie zmiany gatunku czekolady

1. elektronicznie sterowany proces topienia i temperowania czekolady w trybie ciągłym
2. pompa czekolady wyposażona jest w płynną regulację prędkości wypływu czekolady
3. system zapobiegający pozostawaniu czekolady w pompie - po wyłączeniu zasilania pompy załączany jest zwrotny ruch pompy wymuszający powrót czekolady do zbiornika
4. system zapobiegający nieuprawnionemu włączeniu lub wyłączeniu pompy czekolady
- po włączeniu zasilania pompy automatycznie zatrzymywany jest proces przepływu czekolady - do czasu, gdy temperatura w pompie nie osiągnie bezpiecznej temperatury 42°C
- po wyłączeniu zasilania pompy automatycznie podtrzymywany jest proces przepływu czekolady - do czasu wyłączenia procesu temperowania oraz gdy temperatura w pompie nie osiągnie bezpiecznej temperatury 42°C
5. system zapobiegający uszkodzeniu mieszadła
- po włączeniu zasilania mieszadła automatycznie zatrzymywany jest proces pracy mieszadła - do czasu, gdy temperatura kąpieli wodnej nie osiągnie bezpiecznej temperatury 42°C
6. elektroniczne zabezpieczenie blokujące pracę mieszadła – stół wibracyjny jednocześnie zabezpiecza przed włożeniem rąk do zbiornika, w którym pracuje mieszadło
- przygotowana do współpracy z tunelem chłodniczym TR400 o szerokości 400mm
- przygotowana do współpracy z  DOS-G i DOS-T - systemy precyzyjnego dozowania czekolady do form
- przygotowana do współpracy z  BY-PASS - system precyzyjnego utrzymania stabilności temperowania
- programowany czas oraz dzień tygodnia- możliwość zaprogramowania automatycznego włączania maszyny

 

 


W zestawie:
- stół roboczy z taśmą siatkową i wałkiem odcinającym ogonki.
Przeznaczony do współpracy z tunelem chłodniczym TR400

 

 

 Dane techniczne:

 

 T550 -  przystosowana do współpracy z systemami dekorowania


dekorowanie częściowe

 


pełne oblanie polewą

pełne oblanie czekoladą
 
dekorator zig-zag


dekorowanie spodów -
250mm

dekorowanie spodów -
300mm

dekorowanie spodów -
300mm


Galeria zdjęć:

kruchych, biszkoptowo-tłuszczowych, bezowych, z bakaliami, z orzechami, z migdałami, rolad biszkoptowych, mufinek,

dodatkowa głowica dokorująca i nadziewająca, nadzienia owocowe i kremy na gorąco

maszyny do obróbki czekolady,

przeznaczone do pracy w trybie ciągłym,

pełna kontrola roztapiania i temperowania czekolady


 

maszyny cukiernicze i urządzenia piekarnicze,

oferujemy między innymi piece obrotowe i piece cukiernicze,

pojedyncze urządzenia i całe linie technologiczne

nasze maszyny cukiernicze uruchamiane są wyłącznie przez technologa cukiernictwa,
konstruujemy również maszyny specjalnie dla konkretnych potrzeb cukierni,
służymy naszym klientom pomocą serwisową

Zamknij x
W ramach naszej strony stosujemy pliki cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, dzięki czemu dostosowuje się ona do Państwa indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce cookies.