Zalety MULTIDECOR:
1. każda dysza dozująca posiada oddzielne sterowanie - nie brudzi blach - dozuje nadzienia lub kremy wyłącznie na ciastko
pozostawiając czyste miejsce tam, gdzie nie ma ciastka.
2. regulowana objętość dozowanych nadzień – pecyzyjna, identyczna objętość
3. głowica dekorowania nadzieniami owocowymi - zasobnik może być podzielony na trzy części i jednocześnie dekorować
trzy różne, kolorowe nadzienia
4. głowica dekorowania nadzieniami kremowymi - zasobnik jest ogrzewany płaszczem wodnym z regulacją temperatury.
Dozowanie gorącego kremu pozwala na jego idealne rozłożenie na powierzchni ciastka.
Zwiększenie asortymentu produkcji:
1. ciastka dekorowane kremami na gorąco - po wypieku
- rozpuszczony krem np. czekoladowy, orzechowy, kokosowy rozpływa się na powierzchni ciastka,
- druga maszyna może punktowo, na jeszcze półpłynny krem, posypać np. wiórki kokosowe, siekane orzechy
2. ciastka dekorowane kremami na ciepło lub nadzieniami owocowymi – po wypieku
- plastyczny krem dozowany jest na ciastko tworząc np. bazę do produkcji markiz
3. ciastka dekorowane nadzieniami owocowymi – przed wypiekiem
- głowica dozująca może być podzielona na 3 części i jednocześnie dozować 3 kolory nadzień
Czysta ciastkarnia, oszczędność miejsca:
- dekorowanie ciastek nadzieniami owocowymi przed wypiekiem lub kremami na gorąco po wypieku wykonuje jedna maszyna
- nadzienia owocowe lub gorący krem już nie muszą być nalewane do worków szprycujących i przenoszone od zbiorników
do stołów dekorowania
- nie brudzi blach - każda dysza dozująca posiada oddzielne sterowanie: dozuje nadzienia lub kremy wyłącznie na ciastko
pozostawiając czyste miejsce tam, gdzie nie ma ciastka
Oszczędność finansowa:
- MULTIDECOR jest z łatwością obsługiwany, montowany, demontowany i czyszczony przez 1 pracownika
- zwiększenie wydajności - pracownicy dotychczas dekorujący ciastka mogą wykonywać inną pracę
- czyste blachy – brak konieczności ich czyszczenia
- czyste ciasto bez nadzienia – nieudane ciastka można bez problemu ponownie przetworzyć
|