MULTIDECOR

Maszyna dekorująca ciastka:
nadzieniami owocowymi - przed wypiekiem
nadzieniami kremowymi na ciepło lub gorąco - po wypieku

punktowo, na jeszcze półpłynny krem - np. wiórkami kokosowymi, siekanymi orzechami.



 

Zalety MULTIDECOR:
1. każda dysza dozująca posiada oddzielne sterowanie - nie brudzi blach - dozuje nadzienia lub kremy wyłącznie na ciastko pozostawiając czyste miejsce tam, gdzie nie ma ciastka.
2. regulowana objętość dozowanych nadzień – pecyzyjna, identyczna objętość
3. głowica dekorowania nadzieniami owocowymi - zasobnik może być podzielony na trzy części i jednocześnie dekorować trzy różne, kolorowe nadzienia
4. głowica dekorowania nadzieniami kremowymi - zasobnik jest ogrzewany płaszczem wodnym z regulacją temperatury. Dozowanie gorącego kremu pozwala na jego idealne rozłożenie na powierzchni ciastka

Zwiększenie asortymentu produkcji, oszczędność czasu i miejsca oraz pieniędzy:

zwiększenie asortymentu produkcji:
1. ciastka dekorowane kremami na gorąco - po wypieku
- rozpuszczony krem np. czekoladowy, orzechowy, kokosowy rozpływa się na powierzchni ciastka,
- druga maszyna może punktowo, na jeszcze półpłynny krem, posypać np. wiórki kokosowe, siekane orzechy
2. ciastka dekorowane kremami na ciepło lub nadzieniami owocowymi – po wypieku
- plastyczny krem dozowany jest na ciastko tworząc np. bazę do produkcji markiz
3. ciastka dekorowane nadzieniami owocowymi – przed wypiekiem
- głowica dozująca może być podzielona na 3 części i jednocześnie dozować 3 kolory nadzień

czysta ciastkarnia, oszczędność miejsca:
- dekorowanie ciastek nadzieniami owocowymi przed wypiekiem lub kremami na gorąco po wypieku wykonuje jedna maszyna
- nadzienia owocowe lub gorący krem już nie muszą być nalewane do worków szprycujących i przenoszone od zbiorników do stołów dekorowania
- nie brudzi blach - każda dysza dozująca posiada oddzielne sterowanie: dozuje nadzienia lub kremy wyłącznie na ciastko pozostawiając czyste miejsce tam, gdzie nie ma ciastka

oszczędność pieniędzy:
- MULTIDECOR jest z łatwością obsługiwany, montowany, demontowany i czyszczony przez 1 pracownika
- zwiększenie wydajności - pracownicy dotychczas dekorujący ciastka mogą wykonywać inną pracę
- czyste blachy – brak konieczności ich czyszczenia
- czyste ciasto bez nadzienia – nieudane ciastka można bez problemu ponownie przetworzyć


Galeria zdjęć:

 

 

Napisz do nas, a pomożemy Ci dobrać urządzenie do Twoich potrzeb.



Zapytaj o MIMAC
Pola wymagane *

kruchych, biszkoptowo-tłuszczowych, bezowych, z bakaliami, z orzechami, z migdałami, rolad biszkoptowych, mufinek,

dodatkowa głowica dokorująca i nadziewająca, nadzienia owocowe i kremy na gorąco

maszyny do obróbki czekolady,

przeznaczone do pracy w trybie ciągłym,

pełna kontrola roztapiania i temperowania czekolady


 

maszyny cukiernicze i urządzenia piekarnicze,

oferujemy między innymi piece obrotowe i piece cukiernicze,

pojedyncze urządzenia i całe linie technologiczne

nasze maszyny cukiernicze uruchamiane są wyłącznie przez technologa cukiernictwa,
konstruujemy również maszyny specjalnie dla konkretnych potrzeb cukierni,
służymy naszym klientom pomocą serwisową

Zamknij x
W ramach naszej strony stosujemy pliki cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, dzięki czemu dostosowuje się ona do Państwa indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce cookies.