MINIDROP

     Systemy produkcji:
- punktowe, długie,
- punktowe z obrotem dysz, długie z obrotem dysz

 

        

MINIDROP

Uniwersalna maszyna do produkcji ciastek i wyrobów cukierniczych:
- kruchych, biszkoptowo-tłuszczowych, kokosowych, parzonych,
bezowych itp.
-
również z bakaliami, kawałkami orzechów, migdałów, czekolady itp.
-
blatów rolad biszkoptowych, mufinek, makaroników itp.
 Zaprojektowana jako wszechstronna i kompaktowa maszyna z systemem ciastek z obrotem dysz. MINIDROP powstała w pracowniach naszych konstruktorów, aby zaspokoić wyrafinowane potrzeby pracowni cukierniczych. 
Dokładne i racjonalne projektowanie, prostota, zastosowanie elektronicznie niezawodnych podzespołów oraz wytrzymałość mechaniczna są tylko niektórymi z cech wyróżniających nasze nowe maszyny. 

Opcjonalnie:
MiniDecor 400 - systemy produkcji ciastek dekorowanych
i nadziewanych, również z obrotem dysz.


Specyfikacja techniczna:
- konstrukcja na podstawie jezdnej, wykonana ze stali i aluminium, obudowana INOX
- możliwość zaprogramowania 200 własnych programów, dotykowy panel sterujący 7"
- elektroniczny pomiar przesuwu taśm i automatyczny start
- programowany ruch stołu góra-dół pomiędzy rzędami oraz blachami
- praca z blachami o szerokości 400mm lub 450mm o długościach do 1000mm
- elektronicznie regulowana wysokość ciastek i prędkość wyciskania ciasta
- płynna regulacja prędkości obrotowej dysz
- dostępne szerokości robocze 400mm, 450mm

 

Panel sterowania Rysunek techniczny


 

 

Głowica wałki - najbardziej uniwersalna Pompa do ciast półpłynnych


 

 

Matryce i dysze:



 

Możliwości produkcyjne:

 

 

Katalog MIMAC PL

 

 

Napisz do nas, a pomożemy Ci dobrać urządzenie do Twoich potrzeb.



Zapytaj o MIMAC
Pola wymagane *

 

kruchych, biszkoptowo-tłuszczowych, bezowych, z bakaliami, z orzechami, z migdałami, rolad biszkoptowych, mufinek,

dodatkowa głowica dokorująca i nadziewająca, nadzienia owocowe i kremy na gorąco

maszyny do obróbki czekolady,

przeznaczone do pracy w trybie ciągłym,

pełna kontrola roztapiania i temperowania czekolady


 

maszyny cukiernicze i urządzenia piekarnicze,

oferujemy między innymi piece obrotowe i piece cukiernicze,

pojedyncze urządzenia i całe linie technologiczne

nasze maszyny cukiernicze uruchamiane są wyłącznie przez technologa cukiernictwa,
konstruujemy również maszyny specjalnie dla konkretnych potrzeb cukierni,
służymy naszym klientom pomocą serwisową

Zamknij x
W ramach naszej strony stosujemy pliki cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, dzięki czemu dostosowuje się ona do Państwa indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce cookies.