TR300, TR400, TR600
TR300 – tunele chłodnicze współpracujące z temperówkami czekolady T400, Diva25, T500 i T520 oraz dekoratorkami polewą R400 i R500
– szerokość taśmy = 300mm
– dostępne długości powierzchni chłodzenia w metrach: 4, 6, 8, 10, 12
– tunele chłodnicze TR300-4 w przyszłości mogą być wydłużone o 2 metry do długości 6 metrów
– tunele chłodnicze TR300-8 w przyszłości mogą być wydłużane co 2 metry do długości 10 i 12 metrów
TR400 – tunele chłodnicze współpracujące z temperówkami czekolady T550 oraz dekoratorkami polewą R550
– szerokość taśmy = 430mm
– dostępne długości powierzchni chłodzenia w metrach: 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20
– tunele chłodnicze TR400-8 w przyszłościmogą być wydłużane co 2 metry do długości 10 i 12 metrów
– tunele chłodnicze TR400-14 w przyszłościmogą być wydłużane co 2 metry do długości 16 i 18 metrów
TR600 – tunele chłodnicze współpracujące z temperówkami czekolady T400, T500 i T520 oraz dekoratorkami polewą R400 i R500
-szerokość taśmy = 630mm
– dostępne długości powierzchni chłodzenia w metrach: 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20
Tunele chłodnicze TR600-8 „w przyszłości” mogą być wydłużane co 2 metry do długości 12 metrów
Tunele chłodnicze TR600-14 „w przyszłości” mogą być wydłużane co 2 metry do długości 18 metrów
Cechy wyróżniające:
– tunele chłodzące wykonane są w sposób umożliwiający uzyskanie optymalnego suszenia dekorowanych czekoladą produktów
– proces suszenia odbywa się chłodzonym powietrzem, którego temperatura sterowana jest za pomocą termoregulatorów
– wilgotność wewnątrz tunelu regulują odpowiednio dobrane agregaty chłodzenia
– prędkość przesuwu taśmy jest regulowana w TR300-4 i 6 = 0÷2,1 m/min, pozostałe tunele w zakresie = 0÷4 m/min
– niezależnie regulowane agregaty chłodnicze umieszczone są co 6 metrów wzdłuż tunelu