• MODUS – LFM

    MODUS
    Piece do cukierni, piekarni i pizzerii
    stabilne cieplnie – szamotowe płyty wypiekowe
    Piece MODUS są szybkie, praktyczne i łatwe w użyciu; zostały wprowadzone do szerokiej gamy produktów Logiudice, aby sprostać funkcjonalnym potrzebom piekarni, cukierni, pizzerii i punktów gastronomicznych.
    Jednymi z jego najbardziej wyrazistych cech są szybka instalacja, wysokiej jakości materiały, kompaktowy rozmiar, dywersyfikacja wypiekanych produktów i doskonała izolacja termiczna.
    Wysokość robocza komory wypiekowej wynosi 18 cm lub 24 cm – do wyboru w momencie składania zamówienia

    Specyfikacja:

    1. Konfiguracja od 1. do 5. modułów wypiekowych. Drzwi komór wypiekowych wykonane ze szkła żaroodpornego, otwierane niezależnie dla każdej płyty wypiekowej.
    2. Niezależnaregulacja temperatur wypieku w każdej komorze wypiekowej
    3. Regulacja temperatur „od góry” i „od dołu” w komorach wypiekowych
    4. Stabilne cieplnie płyty wypiekowewykonane z ogniotrwałego cementu
    5. Wysoka efektywność cieplna:konstrukcja grzałek elektrycznych oraz kanałów grzewczych pozwala na zminimalizowanie zużycia energii.
    6. System zaparowania: automatyczny, bardzo wydajny i skuteczny(opcjonalnie dostępne)
    7. Komora fermentacyjna: automatyczna lub standard (opcjonalnie dostępne)
  • MINISTAR – MSR

    MINISTAR MSR – kompaktowe piece rurowe-parowe
    Piece do cukierni, piekarni i pizzerii – polecane do wypieku każdego rodzaju CHLEBA i wyrobów cukierniczych.
    Niezrównana stabilność cieplna – pierścieniowe rury parowe Ø21 mm.

    Maksymalna temperatura wypieku: 300°C
    System grzewczy:
    – pierścieniowe rury parowe Ø21 mm
    – komora spalania zbudowana z cylindrów ze stali ogniotrwałej AISI 309S
    – konstrukcja metalowa BEZ CEMENTU, CEGIEŁ lub innych KSZTAŁTÓW MURARSKICH
    – z palnikiem na olej napędowy lub gaz, lub pellet i biopaliwo
    Panel sterowania:
    – 99-programowy CYFROWY panel sterowania wyposażony w programowalny timer rozgrzewania
    – alternatywnie dostępny klasyczny ELEKTROMECHANICZNY panel sterowania
    – możliwość umieszczenia z lewej lub prawej strony (wybór kolumny)
    Panele zewnętrzne wykonane ze stali nierdzewnej.
    Okap z wyciągiem w standardzie.
    Zaparowanie: niezależne generatory pary dla każdej komory wypiekowej.
    Drzwi pojedyncze: szkło hartowane, otwierane do góry wewnątrz komory – z uchwytami po prawej stronie.
    Wysokość prześwitu drzwi = 20 cm
    Ilość komór wypiekowych = 4 lub 5 lub 6

  • FOKUS – LFKR

    FOCUS LFKR – piece rurowe-parowe
    Piece do cukierni, piekarni i pizzerii – polecane do wypieku każdego rodzaju CHLEBA i wyrobów cukierniczych.
    Niezrównana stabilność cieplna – pierścieniowe rury parowe Ø27 mm
    Maksymalna temperatura wypieku: 300°C

    System grzewczy:
    – pierścieniowe rury parowe ø 27 mm z pojedynczą rurą poprzeczną ø 27
    – komora spalania zbudowana z cylindrów ze stali ogniotrwałej AISI 309S
    – konstrukcja metalowa BEZ CEMENTU, CEGIEŁ lub innych KSZTAŁTÓW MURARSKICH
    – z palnikiem na olej napędowy lub gaz
    Panel sterowania:
    – 99-programowy CYFROWY panel sterowania wyposażony w programowalny timer rozgrzewania
    – alternatywnie dostępny klasyczny ELEKTROMECHANICZNY panel sterowania
    – możliwość umieszczenia z lewej lub prawej strony (wybór kolumny)
    Panele zewnętrzne wykonane ze stali nierdzewnej.
    Okap z wyciągiem w standardzie.
    Zaparowanie: niezależne generatory pary dla każdej komory wypiekowej.
    Drzwi pojedyncze: szkło hartowane, otwierane w dół wewnątrz komory – z uchwytami po prawej stronie.
    Wysokość prześwitu drzwi – w zależności od modelu pieca = 20cm, 23cm, 24cm lub 26cm
    Ilość komór wypiekowych = 3 lub 4 lub 5

  • ENERGY – LFE

    ENERGY LFE – elektryczne piece wsadowe
    Piece do cukierni, piekarni i pizzerii – polecane do wypieku każdego rodzaju CHLEBA i wyrobów cukierniczych.
    Niezależnie sterowane komory wypiekowe – system modułowy.

    Maksymalna temperatura wypieku: 300°C
    Konfiguracja:
    – niezależnie sterowane komory wypiekowe
    – solidna konstrukcja z doskonałą izolacją cieplną między komorami wypiekowymi
    – idealne do ciągłych cykli roboczych i dużych produkcji
    – ilość komór wypiekowych = 3 lub 4 lub 5
    – ilość drzwi w każdej komorze wypiekowej jest zależna od modelu pieca i może być 1-2-3-4
    – dostępne szerokości drzwi 620 mm, 760 mm lub 820 mm
    Konstrukcyjnie wyposażony w przednią podporę „parapet” – bardzo przydatną podczas pieczenia na blachach
    System grzewczy:
    – grzałki obudowane wykonane ze stali nierdzewnej AISI 309 S o średnicy 8,5 mm
    – umieszczenie grzałek z przodu umożliwia instalację tych pieców między 2 ścianami (serwisowane z przodu)
    Panel sterowania:
    – 99-programowy CYFROWY panel sterowania – wyposażony w tygodniowy programowalny timer nagrzewania
    – alternatywnie dostępny DOTYKOWY panel sterowania
    – możliwość umieszczenia z lewej lub prawej strony (wybór kolumny)
    Sterowanie ogrzewaniem: BI-TEMPERATUROWE z 2 niezależnymi sondami i 2 regulatorami temperatury.
    ECO – dostarczane standardowo z systemem oszczędzania i zarządzania energią.
    Panele zewnętrzne wykonane ze stali nierdzewnej.
    Okap z wyciągiem w standardzie.
    Zaparowanie: niezależne generatory pary dla każdej komory wypiekowej.
    Drzwi pojedyncze: szkło hartowane, otwierane w dół wewnątrz komory.
    Wysokość prześwitu drzwi – w zależności od modelu pieca = 18cm lub 24cm
    Ilość komór wypiekowych = 3 lub 4 lub 5