Wyświetlanie wszystkich wyników: 4Posortowane według najnowszych
-

MODUS
Piece do cukierni, piekarni i pizzerii
stabilne cieplnie – szamotowe płyty wypiekowe
Piece MODUS są szybkie, praktyczne i łatwe w użyciu; zostały wprowadzone do szerokiej gamy produktów Logiudice, aby sprostać funkcjonalnym potrzebom piekarni, cukierni, pizzerii i punktów gastronomicznych.
Jednymi z jego najbardziej wyrazistych cech są szybka instalacja, wysokiej jakości materiały, kompaktowy rozmiar, dywersyfikacja wypiekanych produktów i doskonała izolacja termiczna.
Wysokość robocza komory wypiekowej wynosi 18 cm lub 24 cm – do wyboru w momencie składania zamówienia
Specyfikacja:
- Konfiguracja od 1. do 5. modułów wypiekowych. Drzwi komór wypiekowych wykonane ze szkła żaroodpornego, otwierane niezależnie dla każdej płyty wypiekowej.
- Niezależnaregulacja temperatur wypieku w każdej komorze wypiekowej
- Regulacja temperatur „od góry” i „od dołu” w komorach wypiekowych
- Stabilne cieplnie płyty wypiekowewykonane z ogniotrwałego cementu
- Wysoka efektywność cieplna:konstrukcja grzałek elektrycznych oraz kanałów grzewczych pozwala na zminimalizowanie zużycia energii.
- System zaparowania: automatyczny, bardzo wydajny i skuteczny(opcjonalnie dostępne)
- Komora fermentacyjna: automatyczna lub standard (opcjonalnie dostępne)
-

MINISTAR MSR – kompaktowe piece rurowe-parowe
Piece do cukierni, piekarni i pizzerii – polecane do wypieku każdego rodzaju CHLEBA i wyrobów cukierniczych.
Niezrównana stabilność cieplna – pierścieniowe rury parowe Ø21 mm.
Maksymalna temperatura wypieku: 300°C
System grzewczy:
– pierścieniowe rury parowe Ø21 mm
– komora spalania zbudowana z cylindrów ze stali ogniotrwałej AISI 309S
– konstrukcja metalowa BEZ CEMENTU, CEGIEŁ lub innych KSZTAŁTÓW MURARSKICH
– z palnikiem na olej napędowy lub gaz, lub pellet i biopaliwo
Panel sterowania:
– 99-programowy CYFROWY panel sterowania wyposażony w programowalny timer rozgrzewania
– alternatywnie dostępny klasyczny ELEKTROMECHANICZNY panel sterowania
– możliwość umieszczenia z lewej lub prawej strony (wybór kolumny)
Panele zewnętrzne wykonane ze stali nierdzewnej.
Okap z wyciągiem w standardzie.
Zaparowanie: niezależne generatory pary dla każdej komory wypiekowej.
Drzwi pojedyncze: szkło hartowane, otwierane do góry wewnątrz komory – z uchwytami po prawej stronie.
Wysokość prześwitu drzwi = 20 cm
Ilość komór wypiekowych = 4 lub 5 lub 6
-

FOCUS LFKR – piece rurowe-parowe
Piece do cukierni, piekarni i pizzerii – polecane do wypieku każdego rodzaju CHLEBA i wyrobów cukierniczych.
Niezrównana stabilność cieplna – pierścieniowe rury parowe Ø27 mm
Maksymalna temperatura wypieku: 300°C
System grzewczy:
– pierścieniowe rury parowe ø 27 mm z pojedynczą rurą poprzeczną ø 27
– komora spalania zbudowana z cylindrów ze stali ogniotrwałej AISI 309S
– konstrukcja metalowa BEZ CEMENTU, CEGIEŁ lub innych KSZTAŁTÓW MURARSKICH
– z palnikiem na olej napędowy lub gaz
Panel sterowania:
– 99-programowy CYFROWY panel sterowania wyposażony w programowalny timer rozgrzewania
– alternatywnie dostępny klasyczny ELEKTROMECHANICZNY panel sterowania
– możliwość umieszczenia z lewej lub prawej strony (wybór kolumny)
Panele zewnętrzne wykonane ze stali nierdzewnej.
Okap z wyciągiem w standardzie.
Zaparowanie: niezależne generatory pary dla każdej komory wypiekowej.
Drzwi pojedyncze: szkło hartowane, otwierane w dół wewnątrz komory – z uchwytami po prawej stronie.
Wysokość prześwitu drzwi – w zależności od modelu pieca = 20cm, 23cm, 24cm lub 26cm
Ilość komór wypiekowych = 3 lub 4 lub 5
-

ENERGY LFE – elektryczne piece wsadowe
Piece do cukierni, piekarni i pizzerii – polecane do wypieku każdego rodzaju CHLEBA i wyrobów cukierniczych.
Niezależnie sterowane komory wypiekowe – system modułowy.
Maksymalna temperatura wypieku: 300°C
Konfiguracja:
– niezależnie sterowane komory wypiekowe
– solidna konstrukcja z doskonałą izolacją cieplną między komorami wypiekowymi
– idealne do ciągłych cykli roboczych i dużych produkcji
– ilość komór wypiekowych = 3 lub 4 lub 5
– ilość drzwi w każdej komorze wypiekowej jest zależna od modelu pieca i może być 1-2-3-4
– dostępne szerokości drzwi 620 mm, 760 mm lub 820 mm
Konstrukcyjnie wyposażony w przednią podporę „parapet” – bardzo przydatną podczas pieczenia na blachach
System grzewczy:
– grzałki obudowane wykonane ze stali nierdzewnej AISI 309 S o średnicy 8,5 mm
– umieszczenie grzałek z przodu umożliwia instalację tych pieców między 2 ścianami (serwisowane z przodu)
Panel sterowania:
– 99-programowy CYFROWY panel sterowania – wyposażony w tygodniowy programowalny timer nagrzewania
– alternatywnie dostępny DOTYKOWY panel sterowania
– możliwość umieszczenia z lewej lub prawej strony (wybór kolumny)
Sterowanie ogrzewaniem: BI-TEMPERATUROWE z 2 niezależnymi sondami i 2 regulatorami temperatury.
ECO – dostarczane standardowo z systemem oszczędzania i zarządzania energią.
Panele zewnętrzne wykonane ze stali nierdzewnej.
Okap z wyciągiem w standardzie.
Zaparowanie: niezależne generatory pary dla każdej komory wypiekowej.
Drzwi pojedyncze: szkło hartowane, otwierane w dół wewnątrz komory.
Wysokość prześwitu drzwi – w zależności od modelu pieca = 18cm lub 24cm
Ilość komór wypiekowych = 3 lub 4 lub 5