EURODROP

   
 

Eurodrop N:
- punktowe, 
- długie,

 

 

 

Eurodrop R:
- punktowe, punktowe z obrotem dysz
- długie, długie z obrotem dysz

 

 

 

     

Eurodrop TF:
- punktowe, punktowe z obrotem dysz
- długie, długie z obrotem dysz
- odcinane krótkie,
- odcinane długie

 

 

EURODROP

Uniwersalna maszyna do produkcji ciastek i wyrobów cukierniczych:
- kruchych, biszkoptowo-tłuszczowych, kokosowych, parzonych, bezowych itp.
- również z bakaliami, kawałkami orzechów, migdałów, czekolady itp.
- blatów rolad biszkoptowych, mufinek, makaroników itp.,

Nowe maszyny EURODROP odzwierciedlają 25 lat doświadczenia MIMAC Italia w produkcji maszyn cukierniczych do produkcji ciastek.
Dokładne i racjonalne projektowanie, prostota, zastosowanie elektronicznie niezawodnych podzespołów oraz wytrzymałość mechaniczna są tylko niektórymi z cech wyróżniających nasze nowe maszyny. EURODROP są dostępne w trzech wersjach , wszystkie reprezentują bardzo wysoki poziom technologii - idealny dla zaspokajania najbardziej wyrafinowanych i wymagających potrzeb pracowni cukierniczych. 

Opcjonalnie:
EuroDecor 400 - systemy produkcji ciastek dekorowanych i nadziewanych, R i TF również z obrotem dysz.


Specyfikacja techniczna:
- konstrukcja na podstawie jezdnej, wykonana ze stali i aluminium obudowana INOX
- komputer 200 programów z dotykowym panelem sterującym 7"
- elektroniczny pomiar przesuwu taśm i automatyczny start
- programowany ruch stołu góra-dół pomiędzy rzędami oraz blachami
- praca z blachami o szerokości 400mm, 450mm i 600mm o długościach do 1000mm
- manualnie regulowana wysokość ciastek
- elektronicznie regulowana prędkość wyciskania ciasta
- płynna regulacja prędkości obrotowej dysz – wersje R i TF
- system ciastek odcinanych – wersja TF

 

Rysunek techniczny:


 
Panel sterowania Głowica wałki - najbardziej uniwersalna Pompa do ciast półpłynnych

 


 

Matryce i dysze:


 

Możliwości produkcyjne:


 
 
 
Katalog MIMAC PL

  

Napisz do nas, a pomożemy Ci dobrać urządzenie do Twoich potrzeb.



Zapytaj o MIMAC
Pola wymagane *

kruchych, biszkoptowo-tłuszczowych, bezowych, z bakaliami, z orzechami, z migdałami, rolad biszkoptowych, mufinek,

dodatkowa głowica dokorująca i nadziewająca, nadzienia owocowe i kremy na gorąco

maszyny do obróbki czekolady,

przeznaczone do pracy w trybie ciągłym,

pełna kontrola roztapiania i temperowania czekolady


 

maszyny cukiernicze i urządzenia piekarnicze,

oferujemy między innymi piece obrotowe i piece cukiernicze,

pojedyncze urządzenia i całe linie technologiczne

nasze maszyny cukiernicze uruchamiane są wyłącznie przez technologa cukiernictwa,
konstruujemy również maszyny specjalnie dla konkretnych potrzeb cukierni,
służymy naszym klientom pomocą serwisową

Zamknij x
W ramach naszej strony stosujemy pliki cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, dzięki czemu dostosowuje się ona do Państwa indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce cookies.