DIVA8 = 8kg

wyjmowana śruba pompy 

 

 

 

 

 

 

 

          

DIVA8 = 8kg

DIVA8 Temperówka czekolady pracująca w trybie ciągłym
- stabilizacja procesu temperowania czekolady = około 10 minut

Cechy wyróżniające:

DIVA8 wyjmowana śruba pompy
– pomaga oczyścić maszynę w trakcie zmiany gatunku czekolady

1. elektronicznie sterowany proces topienia i temperowania czekolady w trybie ciągłym
2. wersja REG - pompa czekolady wyposażona jest w płynną regulację prędkości wypływu czekolady
3. pedał sterowania dozowaniem czekolady – wyposażony w system zabezpieczający przed przypadkowym zastygnięciem czekolady w pompie. Wyłącznik czasowy uruchamia pompę pomimo uruchomionego pedału zatrzymującego pompę.
4. system zapobiegający pozostawaniu czekolady w pompie - po wyłączeniu zasilania pompy załączany jest zwrotny ruch pompy wymuszający powrót czekolady do zbiornika
5. dozowanie programowane - do 9 razy z regulacją czasową co 0,1 sekundy
- w połączeniu z płynną regulacją prędkości pracy pompy śrubowej dozowanie jest dokładne i powtarzalne
6. system zapobiegający nieuprawnionemu włączeniu lub wyłączeniu pompy czekolady
- po włączeniu zasilania pompy automatycznie zatrzymywany jest proces przepływu czekolady - do czasu, gdy temperatura w pompie nie osiągnie bezpiecznej temperatury 42°C
- po wyłączeniu zasilania pompy automatycznie podtrzymywany jest proces przepływu czekolady - do czasu wyłączenia procesu temperowania oraz gdy temperatura w pompie nie osiągnie bezpiecznej temperatury 42°C
7. system zapobiegający uszkodzeniu mieszadła
- po włączeniu zasilania mieszadła automatycznie zatrzymywany jest proces pracy mieszadła - do czasu, gdy temperatura kąpieli wodnej nie osiągnie bezpiecznej temperatury 42°C
8. elektroniczne zabezpieczenie blokujące pracę mieszadła – stół wibracyjny jednocześnie zabezpiecza przed włożeniem rąk do zbiornika, w którym pracuje mieszadło

 

 
  w zestawie podgrzewany stół roboczy,
dwie prędkości wibrowania

 

 Dane techniczne:

 

 Opcje: systemy dozowania czekolady bezpośrednio w gniazda form

 

kruchych, biszkoptowo-tłuszczowych, bezowych, z bakaliami, z orzechami, z migdałami, rolad biszkoptowych, mufinek,

dodatkowa głowica dokorująca i nadziewająca, nadzienia owocowe i kremy na gorąco

maszyny do obróbki czekolady,

przeznaczone do pracy w trybie ciągłym,

pełna kontrola roztapiania i temperowania czekolady


 

maszyny cukiernicze i urządzenia piekarnicze,

oferujemy między innymi piece obrotowe i piece cukiernicze,

pojedyncze urządzenia i całe linie technologiczne

nasze maszyny cukiernicze uruchamiane są wyłącznie przez technologa cukiernictwa,
konstruujemy również maszyny specjalnie dla konkretnych potrzeb cukierni,
służymy naszym klientom pomocą serwisową

Zamknij x
W ramach naszej strony stosujemy pliki cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, dzięki czemu dostosowuje się ona do Państwa indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce cookies.