MAXIDROP

 



MAXIDROP R PLUS
punktowe, długie, punktowe z obrotem, długie z  obrotem
PLUS - system produkcji ciastek „piętrowych”

MAXIDROP PLUS
punktowe, długie, punktowe z obrotem, długie
z obrotem,  odcinane krótkie, odcinane długie
PLUS - system produkcji ciastek „piętrowych”
           

MAXIDROP PLUS

Najbardziej wszechstronna maszyna do produkcji cukierniczej
- kruchych, biszkoptowo-tłuszczowych, kokosowych, parzonych, bezowych itp.
- również z bakaliami, kawałkami orzechów, migdałów, czekolady itp.
- blatów rolad biszkoptowych, mufinek itp.,
- macarons – „makaroniki”

Nowe maszyny MAXIDROP odzwierciedlają 25 lat doświadczenia MIMAC Italia w produkcji maszyn cukierniczych do produkcji ciastek.
Dokładne i racjonalne projektowanie, prostota, zastosowanie elektronicznie niezawodnych podzespołów oraz wytrzymałość mechaniczna są tylko niektórymi z cech wyróżniających nasze nowe maszyny. MAXIDROP reprezentują bardzo wysoki poziom technologii , idealny dla zaspokajania najbardziej wyrafinowanych i wymagających potrzeb pracowni cukierniczych.

Opcjonalnie:
MaxiDekor - systemy produkcji ciastek dekorowanych i nadziewanych, również z obrotem dysz.

Specyfikacja techniczna:
- konstrukcja na podstawie jezdnej, wykonana ze stali i anodowanego aluminium obudowana INOX
- sterowanie PLC - 200 programów
- kolorowy, dotykowy panel sterujący 7"
- elektronicznie regulowana wysokość ciastek
- elektronicznie regulowana prędkość wyciskania ciasta
- płynna regulacja prędkości obrotowej dysz (wyłącznie modele R i TF)
- płynna regulacja prędkości pracy systemu ciastek odcinanych
(wyłącznie model TF)
- dostępne szerokości robocze 400mm, 450mm i 600mm

 

Panel sterowania Rysunek techniczny


 

 

Głowica wałki - najbardziej uniwersalna Pompa do ciast półpłynnych



 
Matryce i dysze:


 

Możliwości produkcyjne:



 
Katalog MIMAC PL

 

Napisz do nas, a pomożemy Ci dobrać urządzenie do Twoich potrzeb.



Zapytaj o MIMAC
Pola wymagane *

 

kruchych, biszkoptowo-tłuszczowych, bezowych, z bakaliami, z orzechami, z migdałami, rolad biszkoptowych, mufinek,

dodatkowa głowica dokorująca i nadziewająca, nadzienia owocowe i kremy na gorąco

maszyny do obróbki czekolady,

przeznaczone do pracy w trybie ciągłym,

pełna kontrola roztapiania i temperowania czekolady


 

maszyny cukiernicze i urządzenia piekarnicze,

oferujemy między innymi piece obrotowe i piece cukiernicze,

pojedyncze urządzenia i całe linie technologiczne

nasze maszyny cukiernicze uruchamiane są wyłącznie przez technologa cukiernictwa,
konstruujemy również maszyny specjalnie dla konkretnych potrzeb cukierni,
służymy naszym klientom pomocą serwisową

Zamknij x
W ramach naszej strony stosujemy pliki cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, dzięki czemu dostosowuje się ona do Państwa indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce cookies.